S*Enduro's Bestla

Svartsköldpaddspotted & vit
13 mars 1999 - 9 december 2012

Söndagen 9 december fick Emma somna in efter många års problem med njursvikt. Hon har hela tiden under sin sjukdomsperiod haft en oerhörd livslust men nu sa hon till att hon inte ville mer. Emma var min första Cornish Rex och min alldeles speciella och egna katt. Saknar henne så...

Emma är min första cornish rex som flyttade hem till mig i mitten på juli 1999. Hennes färg är svartsköldpaddspotted med vitt. Hon är väldigt snäll och behaglig liten flicka som spinner högt och mycket. Att ligga i mattes knä när hon sitter vid datorn är något Emma tycker mycket om. Helst ska hon ligga med huvudet på mattes arm. Inte alltid så lätt med tanke på att det är "musarmen" hon prompt ska ha till huvudkudde. Emma äter torrfoder och inget annat. En kräsen dam som inte ens tittar åt annan mat. Ibland slinker det ner en räka men endast en. Man måste ju tänka på figuren! Hon lystrar till sitt namn, men hon kommer ca 30-60 sekunder efter att jag ropat. Jag ska minsann inte tro att jag kan få som jag vill på en gång!

Emma är också en apportör som gärna lägger leksaker i mitt knä när det är dags att leka. Hon kan springa och hämta pälsmöss hur länge som helst. Vissa morgnar kan jag vakna med sängen full med pälsmöss... Hennes favorit är en riktig skabbig gammal mus utan päls som hon kan pillra med hur länge som helst.

Emma har fått sammanlagt 13 kattungar och dessa har lyckats skrapa ihop 1 BIS, 4 NOM & 3 BIV. En har också blivit bäst i ras, BIR, på en ringutställning. Hon har alltså varit en toppenmamma som har fött och uppfostrat väldigt fina kattungar. Hon har också visat sig ha alla färganlag som finns förutom silver/smoke. Det är inte illa, vilken toppenkatt att starta min uppfödning med!

Nu ska hon få leva ett lugnt och skönt pensionärsliv här hemma och hjälpa till att uppfostra en ny generation jazzande katter.